МЕНИ

Насловна » Психолошка помоћ и подршка током епидемије COVID19

30. март 2020.

Министарка Ђукић Дејановић помаже грађанима као стручњак из области психијатрије

Не мали број наших грађана ових дана тражи стручну помоћ због пандемије изазаване коронавирусом. Оправдани страх, изолација и неизвесност узрукују узмениреност. Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику проф. др Славица Ђукић Дејановић, од понедељка 30. марта 2020. године, у времену од 21:00 до 22:30 часа, разговараће са свим грађанима Србије и својим саветима помоћи да превазиђу проблеме које је изазвала новонастала ситуација. Вибер број на коме ће министарка Ђукић Дејановић разговарати са грађанима је 064/8737-322.

 Министарка Ђукић Дејановић помаже грађанима као стручњак из области психијатрије

Проф. др Славица Ђукић Дејановић важи за једног од најбољих стручњака у области психијатарије. Основну и средњу школу завршила је у Крагујевцу, а Медицински факултет, магистарске, докторске студије и специјализацију из неуропсихијатрије на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Највећи део своје каријере провела је у Крагујевцу, као редовни професор, шеф Катедре за психијатрију и проректор за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу. Била је најмлађа жена доктор медицинских наука у Шумадији и оснивач је дневне Психијатријске болнице. Обављала је функцију директора Клиничко-болничког центра у Крагујевцу у периоду од 1993. до 2000. године, а од 2014. до 2016. године била је директор Клинике за психијатријске болести ,,Др Лаза Лазаревић” у Београду. Носилац је признања Психијатријске секције Српског лекарског друштва, Повеље за допринос здравству града Крагујевца, као и Ђурђевданске награде.

26. март 2020.

Психолошка помоћ и подршка током епидемије COVID19

 Психолошка помоћ и подршка током епидемије COVID19

 

Заинтересовани грађани којима је потребна психолошка помоћ и подршка, оснаживање у превазилажењу проблема, стреса и анксиозности у условима ванредног стања и епидемије изазване корона висрусом могу позвати број телефона: 064/2709-197. Андреја Бошковић, психолог, запослен у Кабинету министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику пружаће психолошку помоћ и подршку сваког дана од 7.30 до 00 часова.

 

 Врх стране